HSP Burn-out zelfhulpgroep voor studenten omgeving Nijmegen

Ik start bij voldoende belangstelling een groep voor studenten die tegen een burn-out aan zitten , of herstellende zijn, en (vermoedelijk)  HSP zijn.

(Het HSP is nodig omdat HSP’ers kwetsbaar zijn, doordat ze erg veel rekening houden met anderen en de kat uit de boom kijken. Dan is het minder fijn als er mensen op een wat assertievere manier aandacht naar zich toe trekken. Wat op zich helemaal oké is, maar hier dus even niet.)

Ik ga de club opstarten, om op een veilige manier kennis te maken, en elkaars verhaal te leren kennen.

Dan is er ruimte voor dingen die helpen bij burn-out, oefeningen en zo. Omdat die dingen nogal wat van je vragen (er zit echt scary shit tussen) is het fijn om hier mee te oefenen, samen met mensen die snappen waaróm het scary shit is.

Ik gebruik oefeningen die ik leer bij het HSP-instituut GaveMensen, en het boek Eerste hulp bij stress en burn-out van Elke van Hoof.

Maar waar het vooral om gaat is een groep mensen te hebben die je ontmoet, en die snappen wat je mee maakt. Zodat je elkaar kunt helpen.

Zodra de club op gang is, stap ik terug

Ik wil starten met één bijeenkomst per week, op een avond.  Tijd in overleg (ik stel voor van 20.00-22.00)

Er zijn geen kosten aan verbonden. Ik ga proberen om bij de Universiteit een zaaltje te regelen. Als er een paar studenten tussen zitten moet dt lukken lijkt me.

Als je geinteresseerd bent, mail dan naar:  emmajjvoerman@gmail.com

Ik wil maximaal 10 mensen in een groep. Bij meer aanmeldingen ga ik onderzoeken of er een tweede groep kan starten.

Oja, goed om te weten, ik ben transvrouw, op late leeftijd in transitie dus zichtbaar, misschien zelfs in-your-face.

Ik ben er helemaal oké mee als je dat lastig of ongemakkelijk vindt. (Als ik dat niet kon was ik wel in de kast gebleven). Maar als jij dat plaatsvervangend spannend vindt, dan is dat een reden:
om juist wel mee te doen (it’s also about living with your anxieties, so a great start to deal with them  😉  )
of
dit even over te slaan
Die keuze kun jij alleen maken.

Meer over mij?

Ik ben HSP, heb meerdere keren een burn-out gehad (toen wist ik nog niet dat ik HSP was).

Nu ben ik bezig bedrijven te leren hoe ze wél moeten omgaan met HSP’ers. Ik doe dat door in een bedrijf een groep HSP’ers te begeleiden naar eigenaarschap, en samen met ze te werken aan een cultuur waarbij ook de onderlaag er mag zijn.