vanbinnenuit veranderaars gezocht

Ik blog de lange versie van mijn about me. Mijn ideeën en gedachten worden pas helder als ik ze aan de andere kant van mijn blog als lezer tegen kom.

Ik werkte op het arbeidbureau, dat heette toen nog zo.

En ik had gave plannen:

In 1991 bedacht ik dat elke omscholingcursus (ja daar was toen nog geld voor) moest starten met een meerdaagse training, inclusief overnachting. Een prachtkans om jezelf op alle manieren tegen te komen. Een kans om een groep te smeden die elkaar door dik en dun kon steunen, beter dan welke sollicitatielub dat toen kon. Ik had zelfs prachtige trainers om de training mee te geven. De trainingen waren op topniveau, beter heb ik ze in het bedrijfsleven amper gezien.

Het pilotjaar kende drie trainingen. Iedereen was enthousiast. Het bleef daarbij. Het management vond het te wazig en durfde het niet als standaard op te nemen die overnachtingen al helemaal niet.

In 1995 bedacht ik een nieuw soort POP, persoonlijk ontwikkelingsplan: De kern is niet: welke cursus is goed voor ons bedrijf, maar welke cursus is goed voor jouw ontwikkeling. Laat mensen de kant op groeien die bij ze hoort, al past die niet in het bedrijf. Als het niet past, beter toch om daar op tijd achter te komen, en de tijd gebruiken om voor bedrijf en werknemer een passende oplossing te vinden? Geen gedwongen, maar natuurlijke outplacement. En je bedrijf is een magneet voor iedereen die zich wil ontwikkelen.

Commentaar: Leuk bedacht, maar ik was een dromer. De wereld was er niet klaar voor.

In 2002 maakte ik een plan om bij re-integratie niet alleen te kijken naar de uitgevallen werknemer, maar om dit te zien als kans om het bedrijf blijvend te verbeteren. Onderzoek waardoor de werknemer is uitgevallen, kijk naar de stressoren op de werkvloer, en zorg dat de werkvloer gezonder wordt.

Ik kreeg het niet eens aan mij eigen manager verkocht.

Ik dacht té out of the box, en dat in een tijd dat het nog niet eens mode was om uit je box te denken.

Ik bleef zoeken naar de essentie van mijn werk, en hoe dat nog mooier kon. Ik heb mooie dingen ontwikkeld. Zoals een training omgaan met Tinnitus, en een assertiviteitcursus voor slechthorenden.

En uiteindelijk kostte het me teveel energie.

Ik wist niet dat mijn mismatch, inlusief de soms onhandige manier waarop ik mijn ideeën bracht voortkwamenuit mijn HSP zijn.

Ik dacht dat ik geen recht had om ruimte te vragen voor de manier waarop ik het beste kon presteren, en heb me in formats gewrongen waar ik ziek van werd.

Ik wilde dat ik mij als coach had gehad in die tijd.

Nu weet ik wat ik nodig had.

Nu weet ik dat ik dat wat ik gek of onhandig aan mezelf vond oké was, maar een vertaling nodig had.

Nu weet ik dat ik niet de enige ben.

Nu heb ik mensen om me heen die me aanmoedingen, en áls ze me een schop onder de kont geven,  vergroot die mijn vertrouwen in mezelf, in plaats van dat het me onderuit haalt. Omdat hij komt van mensen die het snappen.

HET snappen.

Dat is wat ik hier ga verzamelen.

Mensen die HET snappen.

Ik hoef je niet uit te leggen wat HET is. Dat weet je al.

Dus als jij zo dapper bent dat je nog steeds in de jungle van het bedrijfsleven opereert, nodig ik je van harte uit.

Ik vind je een held.

Want ik vertrok, en jij bleef.

En beiden hebben we andere dingen ontdekt.

Door afstand te nemen, zie ik nu beter wat er nodig is.

Ontmoet jouw eigen interne fan. Ik kan haar/hem wakker kussen, smen met jou.

Jouw interne fan staat aan de basis van de kracht die je nodig hebt om dat te doen wat je te doen hebt. Want jij weet al heel lang hoe het nóg veel mooier kan.

En ik heb ook de technieken om echte veranderingen in jouw team te bewerkstelligen. Zodat de kaars overla gaat branden.

Laten we geen tijd meer verspillen.

We maken die wereld mooier.

Het begint nu.

 

 

Please follow and like us:

2 gedachten over “vanbinnenuit veranderaars gezocht”

  1. Emma, ik zou graag een keer met je afspreken. Ik zie zoveel raakvlakken, en je raakt me, elke keer weer. Mijn telefoon is kwijt (lekker rustig), maar als je wilt kun je me mailen. Misschien tot ziens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *